OKULUMUZUN TARİHÇESİ

02.02.2024 39

TARİHÇE

Okulumuzun bulunduğu yerleşim yerinin ilk adı Trakatya olarak bilinmektedir. Yakuplu ismini, köy camisini yaptıran Yakup adlı kişiden almıştır. Okulumuzda ilk eğitim-öğretimin 1928-1929 yıllarında şimdiki camii avlusunda başladığı daha sonraları da Köy Odası alarak yapılan binaya taşındığı söylenmektedir.  Sonraki yıllarda yapılan okul binalarında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren okulumuz,  değişen ve gelişen nüfus ve eğitim şartları gereğince 1999-2000 yılında yapılan ve İSMEP Kapsamında yıkım kararı alınarak 2023 yılı Aralık ayında yıkılan binasında İlkokul-Ortaokul ve Anokulu olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür. 2006-2007 eğitim-öğretim yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.  tarafından kapalı spor salonu yapılarak, okulumuzun hizmetine sunulmuştur. Yıkım kararının alındığı 2023 yılı Mart ayından itibaren ilçemiz Evliya Çelebi İlkokulunun binasını aynı okulla birlikte ortak kullanmaktadır. 2023 yılı Ağustos ayında Yakuplu Ortaokulu ile Yakuplu İlk Anaokulu ayrı binalarda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüğü için Yakuplu İlkokulu Müdürlüğünden ayrılmış,  Yakuplu Ortaokulu bağımsız müdürlük olarak faaliyetini sürdürmektedir.